Skip to main content

Sportieve vakantie in Spanje

Andalusië...heerlijk om te wandelen, fietsen, paardrijden, kajakken en veel meer

Reizen hoeft niet enkel om ontspanning te draaien. Actieve vakantiegangers beleven in Andalusië de tijd van hun leven. De streek leent zich perfect voor hiken, mountainbiken, paardrijden, kajakken, raften en zelfs parapenten. Zin om je adrenaline te laten stromen? Casa Valle de Oro is je geknipte adresje voor een sportieve vakantie in Spanje.

Wandelen in Andalusië

Andalusië is rijk aan wondermooie wandelgebieden. Ook in de bergachtige streek Malaga waar onze B&B zich bevindt, zijn er legio wandelroutes voor wie graag de benen strekt op zijn verlof. Van stadswandelingen langs pleinen, boulevards en culturele highlights, tot uitgestrekte routes door indrukwekkende natuurgebieden en langs kustlijnen. We zetten enkele van onze favorieten op een rijtje:

  • Gran Senda de Málaga (GR-249): officiële GR-route in 35 etappes van gemiddeld 18 kilometer.
  • Sendero El Saltillo (onderdeel GR-249): 8 kilometer met onder andere een spectaculaire hangbrug van 46 meter over een kloof.
  • De hangbruggen van Monachil.
  • Gran Senda de Serranía de Ronda (GR-141): 110 kilometer in 6 dagetappes, vertrekkend van de bekende brug van Ronda.
  • De Camino Mozárabe de Santiago loopt door ons dorp, Villanueva de Algaidas in Andalusië.
  • El Chorro en de meren van Ardales: natuurgebied tjokvol wandelroutes waaronder het beroemde Caminito de Rey (Koningspad).
  • Via Verdes: in onbruik geraakte spoorwegen, heraangelegd voor wandelaars en fietsers. Indien gewenst helpen wij met huren van een fiets (mountain of e-bike).
  • Natuurparken en berggebieden: Montes de Malaga, Sierras de Tejeda, Grazalema y Alhama, Sierra de Las Nieves en Sierra Nevada...

Actieve vakantie in Andalusië

Genoeg gewandeld en nog energie over? In Malaga vind je alles om je sportieve vakantie in Spanje veelzijdig door te brengen. Het meer van Iznajar verleidt zwemmers, vissers en zeilers. In het snelstromende water van Rio Genil komen kajakkers en rafters aan hun avontuurlijke trekken. En in Valle de Abdalajís neem je letterlijk een hoge vlucht, want het is dé plek om te parapenten of schermvliegen. Ook plezier op niveau: rotsklimmen op Torrecilla, de hoogste berg van Malaga in het natuurpark Sierra de las Nieves.

Minder adrenaline maar minstens zo fijn én ideaal voor het hele gezin: het touwenparcours Villanueva de Trabuco en opvangcentrum voor ezels in Fuente de Piedra. Of wat denk je van een ritje te paard, in galop door olijfvelden of op het strand?

Het beste van twee werelden

Je merkt het al: Spanje is het land bij uitstek om je vakantie sportief door te brengen. Maar hoe kies je uit de vele mogelijkheden die Malaga biedt? Je B&B-uitbaters Tatienne en Joost kennen de streek als hun broekzak. Ze maken je graag wegwijs in het aanbod, en laten je daarna rustig uitblazen op hun heilzame domein met een eeuwenoude olijfboomgaard. Er worden zelfs regelmatig yogaretraites georganiseerd voor wie de kracht in zichzelf wil (her)ontdekken. Kortom, in Casa Valle de Oro is het fijn logeren, zowel voor wie graag het avontuur als de rust opzoekt.

Benieuwd hoe je bij ons verblijft? Ontdek onze kamers, yurts en casita.

ezelopvang in Fuente Piedra

casa valle de oro, parapente, actieve vakantie in Andalusië

parapente in Valle de Abdalajis