Web Analytics
Skip to main content

B&B Spanje: culinair plezier hier!

Ook fijnproevers komen aan hun trekken in Casa Valle de Oro. Want Joost en Tatienne schotelen hun gasten lekker en (h)eerlijk eten en drinken voor. Van een uitgebreid ontbijt tot viergangenmenu's, paella-avonden of andere Spaanse specialiteiten met een eigen twist. Kernwoorden van de keuken zijn kwaliteit en gezondheid, met zoveel mogelijke ingrediënten uit de eigen biologische moestuin. 

Op het terras staat een 'honesty bar': deze goedgevulde koelkast bevat een breed assortiment aan gekoelde dranken om je dorst te lessen.

We zorgen regelmatig voor een versnapering. Om de honger tussendoor te stillen. Of om die lekkere trek te verzadigen. Typische versnaperingen: gazpacho met ciabatta, quiche, tortilla met geitenkaas, watermeloensalade,...Heerlijk na een fikse wandeling of een middagje mountainbiken of rotsklimmen!

In onze B&B in Spanje staat culinaire verwennerij voorop.

Lekker eten en drinken vanaf het ontbijt

We serveren het ontbijt op het zonovergoten terras, waar je uitkijkt op de olijfboomgaard. Je eet een rijkelijke, gezonde maaltijd met versgebakken brood met ecologisch meel, versgeperst vruchtensap, frisse biologische salades, streekproducten, verse fruitsla, yoghurt, honing, zelfbereide jam, eitjes van onze kippen naar keuze en een heerlijke amuse.
Je dag kan niet meer stuk, beloofd!

Heerlijk versgebakken pannenkoek met aardbeien en chocolade
Hou je van een verrassende amuse?
muesli met vers fruit en yoghurt
Start de dag gezond met granen en vitamines
versgebakken brood met biomeel
Dagelijks versgebakken brood met bio meel
Elke dag een ander sapje of smoothie

Table d'hôtes zonder foefjes

Op dinsdag, donderdag en zaterdag presenteren we jou een gevarieerd viergangenmenu. Lekker maar zonder kapsones. Met dagverse ingrediënten. En bereid met veel liefde. Indien gewenst vertellen we je op voorhand hoe het menu eruitziet. Zo weet je precies welke heerlijkheden er op je bord komen. Het is afwisselend vegetarisch, of vis. 

In Spanje valt er op culinair vlak veel te ontdekken, ook buiten onze B&B. Ga dus gerust een keer ‘vreemd’. Er zijn talloze gezellige restaurants en tapasbarretjes in de buurt die lekker eten en drinken serveren. Wij geven met alle plezier tips!

versbereide paëlla Valenciana
Proef onze huisgebereidde paëlla!
Eten en drinken in spanje kan je goed bij Casa Valle de Oro
Exotisch vispannetje
overheerlijk smikkelen en smullen bij Casa Valle de Oro
Telkens een andere amuse-bouche
broccoli zalm quiche
Luchtijd: waar heb je zin in?

Rum- & Ginnerie

Joost is een meester in het mixen en shaken van cocktails op basis van rum en gin. Hij maakt de beste gin-tonics, volgens de regels van de kunst, op basis van verschillende soorten premium gin en tonic, zoals Nordès, Gin Mare met Fentiman en 1724. Hij schuift je ook een verrassende selectie kwaliteitsrum onder de neus. En hij geeft er je graag een woordje uitleg bij. Proosten met passie!

verfrissende mojito's
Genieten van smaakpapillen strelende cocktails!
rums van topkwaliteit
Heerlijk verwarmende rums
premium gin en tonic
Een uitmuntende selectie aan gin-tonics met premium tonic.

Onze (h)eerlijke olijfolie

In onze B&B met culinaire insteek in de Spaanse olijvenregio, zijn we de trotse bezitters van een olijfboomgaard. Die schenkt ons jaarlijks ettelijke liters Virgen Extra Olijfolie. Er zijn minstens drie redenen waarom die er met kop en schouders bovenuit steekt:

  • 100 procent ecologisch: tijdens de groei, het verwerken en persen van de olijven gebruiken we géén herbiciden, pesticiden of andere chemische toevoegingen.
  • De bio-aanpak resulteert in een hogere kwaliteit van het eindproduct. Hierover zijn meerdere studies verschenen die bevestigen dat de voedingswaarde, stabiliteit en aciditeit gunstig worden beïnvloed door ecologische landbouwmethoden.
  • Onze olijfbomen zijn ‘centenarios’ van meer dan 200 jaar oud. De wortels van de bomen gaan tientallen meters diep, door verschillende aardlagen. Zo kunnen ze maximaal mineralen en andere voedingsstoffen opnemen en krijgt de olie een zeer rijk smaakpalet.
Heerlijke Virgen Extra Olijfolie

Virgen Extra Olijfolie

Extra virgen Olijfolijfolie van Casa Valle de Oro

Héérlijk!

Olijfgaard in Andalusie

onze eeuwenoude olijfgaard

hoji blanca olijfjes om te eten en voor olijfolie

Hoji Blanca Olijven