Andalusië bezoeken: je uitvalsbasis

De ideale verblijfplaats om Andalusië te bezoeken? Casa Valle de Oro! Op ons domein verveel je je nooit. Het is er heerlijk vertoeven tussen de olijfbomen, aan het zwembad of in het zenbad. Nestel je genoeglijk in een van de gezellige zithoekjes met een boek uit onze bibliotheek. Trek je wandelschoenen aan en verken de omgeving. Maakt snapshots die de thuisblijvers doen watertanden.

Muzikaal onderlegd? Neem dan gerust een gitaar in de hand of roffel op een djembé of balafoon. Een beetje ochtendyoga zorgt voor een frisse start van de dag. Of je doet gewoon helemaal niets. Valle de Oro is de perfecte locatie voor heerlijk lanterfanten op het ritme van het zuiden.

Zeg je stress vaarwel!

Bezienswaardigheden Andalusië

Casa Valle de Oro is een verborgen schat op het Spaanse platteland, in het binnenland van Andalusië. Een godvergeten gat, o zo mooi gelegen. Een paradijs voor natuurliefhebbers en ornithologen. Vogels zoals de hop, gier, valk, arend, bijeneter, kiekendief, nachtegaal, Moorse nachtzwaluw en andere zwaluwen, patrijs, kwartel zijn hier volop te spotten.

Onze B&B is het gedroomde adres om het mooie Andalusië te bezoeken. Bijvoorbeeld voor uitstappen naar Malaga (1u), Granada (1u) en Cordoba (1,20u).

Een greep uit de activiteiten:

Goed om te weten: onze B&B in Villanueva de Algaidas ligt aan de Ruta del Olivar, een uitdaging voor menig fervente fietser, maar evengoed prachtig om met de auto te verkennen.
Ook de Camino Mozárabe de Santiago loopt door ons dorp. Villanueva de Algaidas in Andalusië.

Kortom, de geknipte plek om een rustpauze in te lassen voor je je aan de wandeltocht waagt. Of om een van de vele andere bezienswaardigheden van Andalusië te verkennen.

Andalusië bezoeken: 10 topbestemmingen

  • Malaga : charmante Moorse stad met culturele en culinaire verwennerijen.
  • Granada : breng een bezoekje aan het wereldberoemde Alhambra.
  • Antequera : zowel cultuur- als geschiedenisliefhebbers komen hier aan hun trekken.
  • Cordoba : herbergt belangrijk monument van de Andalusische architectuur: Mezquita de Córdoba.
  • El Chorro en de meren van Ardales: natuurgebied met talrijke wandelroutes waaronder het beroemde Caminito de Rey (Koningspad)
  • Het wandelpad 'El Saltillo' met zijn 46 meter lange hangbrug is een mooi alternatief voor de Camino del Rey en blijft voorlopig gratis.
  • El Torcal : natuurpark met kalkstenen rotsen.
  • Fuente de Piedra : zoutwaterlagune met flamingo's, in de winter kraanvogels.
  • Sevilla : bakermat van flamenco, prachtige koninklijke paleizen en tuinen van Alcázar.
  • Via Verdes : betekent letterlijk 'groene wegen' en het zijn oude in onbruik geraakte spoorwegen die werden heraangelegd voor wandelaars en fietsers.

yoga retraites

Goed om te weten: ons prachtige domein leent zich perfect tot bijzondere formules zoals een yogaretraite.

In september 2021 werd die georganiseerd door Ann Beunen (annima.be).

De all-informule was volzet én een schot in de roos. 

Ben je zelf yogaleraar en nog op zoek naar een unieke plek in Andalusië om een yoga retraite te organiseren?

Contacteer ons voor meer info en om de mogelijkheden te bespreken.

La Vuelta de Andalucia

Wil je graag Andalusië bezoeken en op verschillende adressen verblijven? Of een rondreis maken om meerdere bezienswaardigheden van de Andalusische regio te ontdekken?

Vraag ons gerust naar tips over charmante, kleinschalige hotels, casas rurales en B&B’s op de mooiste locaties in Andalusië.

Een van onze favorieten zetten we alvast in de kijker: MOLINO RIO ALAJARandalusië, andalucia, malaga, aracenan antequera, molino rio alajar, casa valle de oro

Molino Rio Alajar

Ontdek Natuurpark Sierra de Aracena en Picos de Aroche.
Midden in dit park hebben we zes vrijstaande stenen vakantiehuizen gebouwd met uitzicht op het dal ,waardoor het riviertje Ribera de Alajar stroomt.
Het dorp Alajar, te bereiken over een pad ( camino) 1,5 km verderop.Het authentieke Andalusische dorp heeft vele restaurants en barretjes .
De huizen van Molino Rio Alajar zijn van alle gemakken voorzien.Goed uitgeruste keukens,open haard en comfortabele bedden.
Op het terrein bevindt zich een tennisbaan,zwembad en peuterbad,tafeltennistafel envoetbalspeltafel.
Er kunnen ezeltochten onder begeleiding worden gemaakt en groente/kruiden in het seizoen uit de moestuin worden geplukt.
Dit natuurpark is buitengewoon geschikt voor het maken van wandelingen en hiervoor hebben we acht verschillende rondwandelingen direct vanuit de huisjes gemarkeerd.
Al met al een schitterende plek voor diegene die rust en natuur zoekt.
Je zult niet teleurgesteld zijn.
www.molinorioalajar.com

Culturele bezienswaardigheden in Andalusië

Copyright © 2019 Casa Valle de Oro