Web Analytics
Skip to main content

Ruraal toerisme in Spanje

Beleef je beste vakantie ooit op het Spaanse platteland.

Ruraal toerisme, wat is dat?

Simpel gesteld: vakantie ‘op den buiten’. Ruraal toerisme draait rond de rust, ruimte en gezelligheid van het platteland – ver weg van de stadsdrukte. Chillen met de billen in ’t gras, de eenvoud en schoonheid van de natuur opzoeken, en proeven van het lokale leven.

Je ontdekt en dompelt je onder in de lokale cultuur. Mét respect voor de bevolking, gewoontes en al het moois dat jou omgeeft.

Maak je geen zorgen: je hoeft geen koeien te melken of graan te wieden. Dat valt meer onder de noemer ‘agrotoerisme’. Daarbij overnacht je op de boerderij en help je een handje bij dagelijkse taken. Ook fijn natuurlijk, maar niet wat je bij Casa Valle de Oro te wachten staat.

Turismo rural in een Andalusische B&B

Bij ons hoef je helemaal niks te doen, behalve genieten van de plattelandsomgeving. Onze bed and breakfast ligt in het binnenland van Andalusië, in een piepklein dorp met de naam ‘Villanueva de Algaidas’.

De regio is gekend voor zijn charmante olijfboomgaarden. Wij zijn trouwens zelfs de trotse bezitter van zo’n boomgaard met eeuwenoude bomen. Als je bij ons je vakantie boekt, slaap je dus letterlijk in een olijfboomgaard.

Bij zowat alle gerechten serveren we onze heerlijke olijfolie, 100 procent biologisch en ecologisch geproduceerd. Hier beleef je turismo rural met culinaire verwennerij als extraatje.

Plattelandstoerisme onder een stralende zon

Wat het Andalusische platteland in petto heeft? Te veel om op te noemen. Je kunt olijfmolens en bodega’s bezoeken. Wandel- en fietstochten maken in de landelijke omgeving. De streek verkennen te paard. Bergbeklimmen, parapenten, raften, rotsklimmen ... Om het even wat jouw rustige of avontuurlijke aard voldoening schenkt.

Onze B&B is de perfecte uitvalsbasis voor ruraal toerisme, maar er zijn volop mogelijkheden om af te wisselen met stedelijke pleziertjes. Denk aan een daguitstap naar Malaga of Antequera waar je je kunt laven aan cultuur, geschiedenis, architectuur en shoppen.

Ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. De regio bulkt van de prachtige parken en natuurgebieden. Jij beslist hoe je jouw vakantie doorbrengt. Wij kennen de streek als onze broekzak en wijzen jou de  weg naar de mooiste plekjes.

Turismo rural met een plus

De tijd die je op ons domein doorbrengt, leggen we jou in de watten. Kamer, appartement of yurt? Kiezen maar! O ja, je kunt zelfs yoga en Spaanse les volgen. Ideaal om je lijf en brein te trainen op het trage ritme dat zo kenmerkend is voor plattelandstoerisme.

Op het menu staan gerechten met zoveel mogelijk ingrediënten uit onze eigen biologische moestuin, en anders sowieso vers en van lokale origine. Gezonde kost in een bourgondisch jasje, met liefde gemaakt en geserveerd. Ondertussen hoor je de kippen op de achtergrond kakelen, mét Spaanse tongval.

Wat gasten vinden van ruraal toerisme op ons domein en in de omgeving? Lees er gerust de Google-reviews op na, met een gemiddelde score van 4,9 op 5. Afgerond een vijfsterrenverblijf, maar dan op een gemoedelijke plek waar je helemaal jezelf kunt zijn.

En, zien we jou snel? Als je 7 nachten in onze bed and breakfast verblijft, betaal je er maar 6.

ruraal toerisme in Spanje

Jaarlijkse olijvenpluk voor onze biologische olijfolie

turismo rural en ecotoerisme in Spanje

De happy chickens met hun gouden eieren

ruraal toerisme in Spanje bij Casa Valle de Oro

Onze B&B temidst eeuwenoude olijfgaard

eco en ruraal toerisme in Spanje

onze B&B omringd door miljoenen olijfbomen

ruraal toerisme in Spanje

De olijfgaarden van en rond onze B&B