Web Analytics
Skip to main content

Eco-Vakantie Andalusië

Authentiek en overgetelijk

Een gastvrij groen decor, inspirerende accommodatie, biologisch en lokaal lekkers, een chloorvrij zwembad ... het zijn maar enkele troeven van je eco-vakantie in Andalusië. In Casa Valle de Oro kom je helemaal tot rust in een duurzame omgeving met respect voor de natuur. Je beleeft er ecotoerisme met een plus, want aan comfort geen gebrek. In onze B&B gaat milieuvriendelijk logies hand in hand met verwennerij voor lichaam en geest.

Andalusië: topbestemming voor een eco-vakantie

Ecotoerisme is kleinschalig, met een zo laag mogelijke impact op de omgeving, respect voor het natuurlijk en cultureel erfgoed, en oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking. Ook verantwoord omspringen met energie en water, milieuvriendelijke activiteiten en biologische, lokale kwaliteitsvoeding dragen bij tot een ecovriendelijke vakantie. In onze B&B in Andalusië is je verblijf memorabel – in harmonie met en op het ritme van de natuur.

Duurzaamheid in de hoofdrol

De kleinschalige accommodatie verzoent optimaal comfort met duurzaamheid. De inrichting is knus en persoonlijk, met een etnisch tintje en gericht op ontzorging. Als je overnacht in een van onze yurts, voel je je helemaal verbonden met de natuur. De luxueuze nomadententen bevatten een lichtkoepel zodat je indommelt met zicht op de sterrenhemel. In de piekfijn uitgeruste casita met privéterras voeren stilte en privacy de boventoon. Onze twee kamers, respectievelijk Afrikaans en Indisch ingericht, dompelen je onder in exotische sferen – ecotoerisme met een etnische knipoog.

Zwembad met drinkwaterkwaliteit

Een frisse duik in ons chloorvrije zwembad is weldoend voor de ziel, en zacht voor ogen, huid en haar. Het water wordt natuurvriendelijk gereinigd via koper- en zilverionisatie en hydrolyse. Er komen geen schadelijke chemicaliën aan te pas. Een borrel binnen? Wees gerust: ons zwembadwater is zo zuiver dat je er zelfs je dorst mee kunt lessen.

Gezond en verantwoord lekkers

Bij ecotoerisme hoort ecologisch verantwoord eten. Daarom bereiden we de maaltijden met zoveel mogelijk lokale ingrediënten van biologische oorsprong. In onze eigen moestuin telen we groenten en fruit onder het goedkeurende oog van de zon. Je eco-vakantieverblijf in het prachtige Andalusië bevindt zich in een olijfboomgaard. Die schenkt ons jaarlijks liters ‘virgen extra olijfolie’ waarmee we onze gerechten lokale pit geven. De biologische aanpak staat garant voor een uitzonderlijke smaakbeleving en een hoge voedingswaarde.

Kleine impact, groots genieten

In de nabije omgeving komen natuurliefhebbers gegarandeerd aan hun trekken. Parken, meren, zoutwaterlagunes, groene wegen ... je vindt ze allemaal vlakbij. Je gastheer en gastvrouw kennen de streek als hun broekzak. Zo ontdek je ongerepte plekjes en verscholen moois.

Je hoeft zelfs het domein niet te verlaten om een ‘natuurbad’ te nemen: onze olijfboomgaard is dé plek om je batterijen op te laden te midden van eeuwenoude bomen. Zin om te ontsnappen aan het jachtige leven? We organiseren regelmatig heilzame yoga- en meditatiesessies, retraites, massage- en healingworkshops, noem maar op. Dé manier om te herbronnen en als herboren huiswaarts te keren van je eco-vakantie in Andalusië.

Eco-vakantie Andalusië

Cuarto Djenné

eco-vakantie Andalusië

Yoga- en meditatiesessies

Eco-vakantie Andalusië

Casita Olivo

Eco-vakantie Andalusië

Casa Valle de Oro

Eco-vakantie Andalusië

Casita Olivo

Eco-vakantie Andalusië

Glamping tussen eeuwenoude olijfbomen

Eco-vakantie Andalusië

Chloorvrije zwembad