Web Analytics
Skip to main content

Wolvenpark in Spanje I Casa Valle de Oro

wolvenpark antequera

LOBO PARK, WAAR WOLVEN THUIS ZIJN

Wolvenpark in Antequera

Wilde dieren zoals wolven zijn voer voor mythes en fabels, zeker omdat ze in sprookjes vaak worden neergezet als ‘slechteriken’. In werkelijkheid zijn het sociale dieren die een belangrijke rol spelen in ecosystemen

Om de wolf te bestuderen in een min of meer natuurlijke habitat, richtte een Duits koppel in 2002 het Lobo Park op. Het wolvenpark ligt nabij Antequera, aan een bergweg richting El Chorro – daar waar het landschap zich in dramatische plooien en ruige vlakten openbaart. 

Sinds 2004 kun je een bezoek brengen aan het Lobo Park – een must als je meer te weten wil komen over deze prachtige dieren.

Beestige belevenis 

Op een terrein van pakweg 40 hectare leven vier verschillende wolvensoorten. Verdeeld in roedels (familieverband), elk op hun eigen gebied. Naast de Iberische, Europese en Canadese wolf, tref je er ook de witte Alaskawolf aan, een soort die met uitsterven is bedreigd. 

Ben je in de ban van deze dieren en wil je wolven graag in al hun glorie spotten? Reserveer dan zeker een geleid bezoek aan het Lobo Park. Een medewerker dompelt je onder in het wel en wee van de Canis lupus, en je ontdekt hoe het eraan toegaat in het wolvenpark. 

 

Huilen in het Lobo Park

Tijdens de zomerweekends zijn er bij volle maan zogenaamde Wolf Howl Nights. Oprichter Daniël troont je dan mee door het wolvenpark, en geeft voor de gelegenheid zelf een sterk staaltje huilen ten beste. 

Leuk om te weten: de wolven verderop beantwoorden zijn gehuil; de dieren die vlakbij staan, laten dan weer niet van zich horen. De reden? “Ze zin er de zin niet van in”, zegt Daniël. “Aan iemand die vlak voor je neus staat, vraag je toch ook niet waar hij is.”

Het wolvengehuil heeft ook een sociale functie. Elke wolf huilt op zijn eigen manier, net zoals mensen op hun unieke manier praten. Op het einde van zo’n rondje huilen, klinkt het dan weer unisono. Om het groepsgevoel te versterken, vergelijkbaar met wat mensen ervaren als ze samen zingen.

Wat wij vonden van het Lobo Park? Een fantastische en leerrijke ervaring! Je ontdekt alles over wolven en hun relatie tot de mens. En je komt meer te weten over hoe je het gedrag van honden moet interpreteren. 

Nog een reden om het wolvenpark te bezoeken: met je entreegeld draag je jouw steentje bij tot dit zinvolle, wetenschappelijke project. Als je budget het toelaat, kun je zelfs een wolf adopteren. Het beestje blijft wel lekker in zijn eigen habitat natuurlijk ?.

En als je dan toch in de buurt bent, blijf gerust een paar nachten logeren bij Casa Valle de Oro. Op ons domein zitten geen wolven, maar we hebben wel een roedel andere (sociale) dieren. 

wolvenpark_antequera_lobopark_casa_valle_de_oro_kopie.jpg