Web Analytics
Skip to main content

El Torcal bezoeken I Casa Valle de Oro

natuurpark el Torcal bezoeken

Natuurpark El Torcal bezoeken

Natuurpark El Torcal

Van plan om El Torcal te bezoeken? Een schitterend idee! Dit wondermooie reservaat van bijna 1200 hectare groot doet haast buitenaards aan door zijn indrukwekkende kalksteenformaties. De grillige vormen zijn het resultaat van miljoenen jaren erosie. Tip: met wat verbeelding spot je allerlei figuren in de rotsen. 

Ook aan flora en fauna geen gebrek: onder de karstformaties ontdek je een groene weelde die bijna tropisch aandoet. Er gedijen meer dan 600 planten- en bloemensoorten waaronder orchideeën, wilde rozen, bramen, lelies ... Een explosie van kleuren en geuren. 

Natuurpark El Torcal is ook de thuis van talloze dieren. Van reptielen zoals hagedissen en slangen tot wezels, vossen en steenbokken. Ook ‘vogelaars’ komen hier aan hun trekken. Richt je blik naar boven en je ziet ze vliegen: tapuiten, roodborstjes, bijeneters, leeuweriken, gieren, steenarenden ... 

Goed om te weten: sinds 1929 El Torcal een beschermd natuurgebied; sinds 1989 staat het op de lijst met beschermde vogelgebieden.

 

Wandelroutes El Torcal

 Natuurpark El Torcal biedt drie gemarkeerde wandelroutes:

  1. Groene wandeling: pakweg anderhalve kilometer, licht tot middelzwaar, makkelijk in je eentje te doen. 
  2. Gele wandeling: ongeveer drie kilometer, middelzwaar, met routes langs de mooiste rotsformaties.
  3. Rode wandeling: vijf kilometer, verplicht om je door een gids te laten begeleiden. 

Na al dat moois wil je vast bijpraten en nagenieten. Vlij je neer op het terras van het bezoekerscentrum. En vergaap je aan dit prachtige openluchtmuseum met een hapje en een drankje bij de hand. 

Rondstruinen in Antequera

Een bezoek aan El Torcal is prima te combineren met een visite aan het middeleeuwse dorp Antequera. Overwegend wit, met elegante silhouetten en pittoreske pleinen. Ooit zwaaiden de Moren hier de plak, maar met de herovering in 1410 ruimden veel moskeeën baan voor kerken. Vandaag is Antequera een heerlijke plek om rond te struinen – de geschiedenis raap je hier zo van de straatstenen. 

Ook op culinair vlak zit je hier goed, zeker als je houdt van lokaal lekkers en traditionele recepten. Je kunt je smaakpapillen hier bovendien verwennen zonder een grote hap uit je budget – altijd mooi meegenomen, toch? 

Zin gekregen om El Torcal en Antequera te bezoeken? Dan hoef je alleen nog een logeeradresje te boeken. Casa Valle de Oro ligt op amper 40 kilometer van het natuurreservaat (en talloze andere must-sees). 

Reserveer je favoriete accommodatie.

el_torcal_bezoeken_Antequera_natuurpark_casa_valle_de_oro_spanje_malaga.jpg 

El Torcal, natuurpark in Andalusië met karsteennatuurpark_el_torcal_casa_valle_de_oro_karststeen.jpg

el_torcal_natuurpark_malaga_antequera_casa_valle_de_oro_el_tornillo.jpg

thumbnail_IMG_0666.jpg