Web Analytics
Skip to main content

De Botanische Tuinen van Malaga I Jardín Botánico La Concepción

Botanische tuinen malaga, Andalusië, casa valle de oro

De Botanische Tuinen van Malaga

De botanische tuinen van Malaga

Met een oppervlakte van maar liefst 23 hectare, bieden deze tuinen een schat aan plantensoorten en adembenemende landschappen. Of je nu een natuurliefhebber, een tuinier of gewoon op zoek bent naar een ontspannende plek, deze botanische tuinen in Malaga zullen je zeker verrassen.
In 1911 werd Jardín Botánico La Concepción verkocht aan een echtpaar uit Bilbao, bestaande uit Rafael Echevarría en Amalia Echevarrieta, die de tuin uitbreidden met nieuwe gebieden zoals de Ninfa-stroom, de Avenida de Palmeras en het uitkijkpunt naar de stad. Ze introduceerden ook tal van hedendaagse sculpturen in de tuinen, die werden toegevoegd aan de bestaande sculpturen van archeologische aard.


Een paradijs voor natuurliefhebbers

Met zijn overvloedige flora en fauna is de Botanische Tuinen van Malaga een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De diversiteit aan plantensoorten is indrukwekkend, met meer dan 2.000 verschillende soorten en 25000 planten, waarvan sommige zeer zeldzaam zijn. Van kleurrijke bloemen tot majestueuze bomen en exotische cactussen, er is altijd iets nieuws en interessants om te ontdekken.

 

Een Wandeling door de Tuinen

Bij aankomst in de botanische tuinen word je begroet door weelderige groene landschappen en goed onderhouden paden die je uitnodigen om een wandeling te maken. Terwijl je door de tuinen loopt, kom je verschillende thematische gebieden tegen, zoals de Japanse tuin, de tropische tuin en de mediterrane tuin. Elk gebied heeft zijn eigen unieke charme en biedt een verscheidenheid aan plantensoorten die typerend zijn voor die specifieke regio.

Naast het bewonderen van de prachtige flora, bieden de Botanische Tuinen van Malaga ook volop ruimte voor ontspanning. Er zijn verschillende bankjes en picknickplaatsen verspreid over de tuinen, of je kunt genieten van een lekker lunch in het paviljoen waar je kan relaxen terwijl je geniet van de groene omgeving. Als je op zoek bent naar schaduw, kun je terecht onder de prachtige bomen die het hele gebied sieren.

Rondom de Historische Tuin ligt de botanische tuin, waarvan de planten in wetenschappelijke volgorde zijn gerangschikt. Bij de ingang zijn collecties van water- en prehistorische planten, een rotstuin die de biodiversiteit benadrukt, een broeikas met insectenetende planten, bromelia's en orchideeën, evenals collecties van Afrikaanse planten en bamboe. In het noorden ligt een route die bekend staat als "Around the World in 80 Trees", een verdere verzameling palmbomen om toe te voegen aan die in de historische tuin, en voorbeelden van verschillende variëteiten Malaga wijnstokken en olijfbomen in de sectie getiteld "Planten van onze regio". Aan de bovenrand van de Historische Tuin liggen de routes 'Bos' en 'Uitkijkpunt', beide met inheemse planten. Het zuidelijkste punt van de tuin herbergt nog twee andere collecties, namelijk de cactussen en vetplanten en de subtropische fruitbomen, evenals de historische citroenboomgaard.

 

Excursies en Rondleidingen

Voor diegenen die graag wat meer willen weten over de geschiedenis en de plantensoorten in de tuinen, worden er ook excursies en rondleidingen aangeboden. Je kunt deelnemen aan een begeleide wandeling, waarbij een deskundige gids je alles vertelt over de verschillende planten en de betekenis ervan. Dit is een geweldige manier om je kennis te vergroten en een dieper inzicht te krijgen in de prachtige wereld van de botanie.


Praktische Informatie

Als je van plan bent een bezoek te brengen aan de Jardin Botánico la Concepción, zijn er enkele handige tips om te overwegen. Het ligt ongeveer 5 km ten noorden van het centrum van Malaga en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers, dus maak je geen zorgen over het vinden van een plekje voor je auto. Daarnaast is het aan te raden om comfortabele schoenen te dragen, aangezien de tuinen vrij groot zijn en je waarschijnlijk veel zult wandelen.

De Botanische Tuinen van Malaga zijn dagelijks geopend van 9:30 uur tot 19:30 uur. De toegangsprijs bedraagt slechts een €5.20 euro, wat de tuinen zeer toegankelijk maakt voor iedereen. Het is ook mogelijk om een jaarabonnement te nemen, zodat je zo vaak als je wilt van dit natuurlijke paradijs kunt genieten.
Op zondagen is het gratis. Tijdens de wintermaanden van 14u tot 17.30u en in de zomer van 16.30u tot 20.30u.
Gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari, en op maandag

Wanneer je verblijft in Casa Valle de Oro, kan je dit makkelijk als daguitstap doen, maar het is tevens op de weg naar de luchthaven. Dus ideaal om je dag te vullen wanneer je een late vlucht hebt.


Hoe daar geraken?

Carretera de las Pedrizas, s/n
(A-45, Km 166) – 29014, Málaga 

botanische_tuinen_malaga_andalusie_casa_valle_de_oro.jpg