B&B Spanje: culinair plezier hier!

Ook fijnproevers komen aan hun trekken in Casa Valle de Oro. Want Joost en Tatienne schotelen hun gasten lekker en (h)eerlijk eten en drinken voor. Van een uitgebreid ontbijt tot viergangmenu's, paella-avonden of andere Spaanse specialiteiten met een eigen twist. Kernwoorden van de keuken zijn kwaliteit en gezondheid, met zoveel mogelijke ingrediënten uit de eigen biologische moestuin. 

Op het terras staat een 'honesty bar': deze goedgevulde koelkast bevat een breed assortiment aan gekoelde dranken om je dorst te lessen.

We zorgen regelmatig voor een versnapering. Om de honger tussendoor te stillen. Of om die lekkere trek te verzadigen. Typische versnaperingen: gazpacho met ciabatta, quiche, tortilla met geitenkaas, Jamon Ibérico,...Heerlijk na een fikse wandeling of een middagje mountainbiken of rotsklimmen!

In onze B&B in Spanje staat culinaire verwennerij voorop.

Lekker eten en drinken vanaf het ontbijt

We serveren het ontbijt op het zonovergoten terras, waar je uitkijkt op de olijfboomgaard. Je eet een rijkelijke, gezonde maaltijd met versgebakken brood met ecologisch meel, versgeperst vruchtensap, frisse biologische salades, streekproducten, biologische vleeswaren, verse fruitsla, yoghurt, honing, zelfbereide jam, eitjes van onze kippen naar keuze en een heerlijke amuse.
Je dag kan niet meer stuk, beloofd!

 • elke keer een andere amuse bij het ontbijt
 • Start de dag gezond met granen en vitamines
 • Dagelijks versgebakken brood met bio meel

Table d'hôtes zonder foefjes

Op dinsdag, donderdag en zaterdag presenteren we jou een gevarieerd viergangenmenu. Lekker maar zonder kapsones. Met dagverse ingrediënten. En bereid met veel liefde. Indien gewenst vertellen we je op voorhand hoe het menu eruitziet. Zo weet je precies welke heerlijkheden er op je bord komen. Het is afwisselend vegetarisch, vis of vlees. 
Het ene na het andere schandaal in de vleesindustrie heeft ons doen besluiten om enkel nog met kwaliteitsvlees te werken, afkomstig van een boerderij uit Sevilla. Op de dagen dat we tijdens de table d'hôtes (organisch) vlees serveren, rekenen we een surplus van 5 euro aan.

In Spanje valt er op culinair vlak veel te ontdekken, ook buiten onze B&B. Ga dus gerust een keer ‘vreemd’. Er zijn talloze gezellige restaurants en tapasbarretjes in de buurt die lekker eten en drinken serveren. Wij geven met alle plezier tips!

 • Heerlijk lunchen de hele dag door...
 • Zin in quiche 's middags? Of liever een gegrild broodje zalm & avocado...
 • Proef onze huisgebereidde paëlla!

Rum- & Ginnerie

Joost is een meester in het mixen en shaken van cocktails op basis van rum en gin. Hij maakt de beste gin-tonics, volgens de regels van de kunst, op basis van verschillende soorten premium gin en tonic, zoals Nordès, Gin Mare met Fentiman en 1724. Hij schuift je ook een verrassende selectie kwaliteitsrum onder de neus. En hij geeft er je graag een woordje uitleg bij. Proosten met passie!

 • Genieten van smaakpapillen strelende cocktails!
 • Heerlijk verwarmende rums
 • Een uitmuntende selectie aan gin-tonics met premium tonic.

Onze (h)eerlijke olijfolie

In onze B&B met culinaire insteek in de Spaanse olijvenregio, zijn we de trotse bezitters van een olijfboomgaard. Die schenkt ons jaarlijks ettelijke liters Virgen Extra Olijfolie. Er zijn minstens drie redenen waarom die er met kop en schouders bovenuit steekt:

 • 100 procent ecologisch: tijdens de groei, het verwerken en persen van de olijven gebruiken we géén herbiciden, pesticiden of andere chemische toevoegingen.
 • De bio-aanpak resulteert in een hogere kwaliteit van het eindproduct. Hierover zijn meerdere studies verschenen die bevestigen dat de voedingswaarde, stabiliteit en aciditeit gunstig worden beïnvloed door ecologische landbouwmethoden.
 • Onze olijfbomen zijn ‘centenarios’ van meer dan 200 jaar oud. De wortels van de bomen gaan tientallen meters diep, door verschillende aardlagen. Zo kunnen ze maximaal mineralen en andere voedingsstoffen opnemen en krijgt de olie een zeer rijk smaakpalet.
Copyright © 2019 Casa Valle de Oro