Eten & Drinken

Ook fijnproevers komen aan hun trekken in Casa Valle de Oro. Want Joost en Tatienne schotelen hun gasten lekker en (h)eerlijk voedsel voor. Van een uitgebreid ontbijt tot viergangmenu's, paella-avonden of andere Spaanse specialiteiten met een eigen twist. Kernwoorden van de keuken zijn kwaliteit en gezondheid, met zoveel mogelijke ingrediënten uit de eigen biologische moestuin. 

Op het terras staat een Honesty bar; deze goedgevulde koelkast bevat een breed assortiment aan gekoelde dranken om je dorst te lessen.

We zorgen regelmatig voor een versnapering. Om de honger tussendoor te stillen. Of om die lekkere trek te verzadigen. Typische versnaperingen: gazpacho met ciabatta, quiche, tortilla met geitenkaas, Jamon Ibérico,...Heerlijk na een fikse wandeling of een middagje mountainbiken of rotsklimmen!

Stevig ontbijt

We serveren het ontbijt op het zonovergoten terras, waar u uitkijkt op de olijfboomgaard. U eet een rijkelijke, gezonde maaltijd met versgebakken brood met ecologisch meel, versgeperst vruchtensap, frisse biologische salades, streekproducten, verse fruitsla, yoghurt, honing, zelfbereide jam, eitjes van onze kippen naar keuze en een heerlijke amuse. En de dag kan niet meer stuk.

Table d'hôtes zonder foefjes

Op dinsdag, donderdag en zaterdag presenteren we u een gevarieerd viergangenmenu. Lekker maar zonder kapsones. Met dagverse ingrediënten. En bereid met veel liefde. We vertellen u een dag op voorhand hoe het menu eruitziet. Zo weet u precies welke heerlijkheden er op uw bord komen. Het is afwisselend vegetarisch, vis of vlees. 
Het ene na het andere schandaal in de vleesindustrie heeft ons doen besluiten om enkel nog met kwaliteitsvlees te werken. Op de dagen dat we tijdens de table d'hôtes (ecologisch) vlees serveren, rekenen we een surplus van € 5 aan.

Gaat u liever uit eten? Dat kan ook; er zijn tal van gezellige restaurant en tapasbarretjes in de buurt. Wij geven met alle plezier tips!

Rum- & Ginnerie

Joost is een meester in het mixen en shaken van cocktails op basis van rum en gin. Hij maakt de beste gin-tonics, volgens de regels van de kunst, op basis van verschillende soorten premium gin en tonic, zoals Nordès, Gin Mare met Fentiman en 1724. Hij schuift u ook een verrassende selectie kwaliteitsrum onder de neus. En hij geeft er u graag een woordje uitleg bij. Proosten met passie!

Onze (h)eerlijke olijfolie

Waarom kiezen voor Valle de Oro Virgen Extra Olijfolie?

  • 100% Ecologisch: noch tijdens de groei, noch tijdens het verwerken en persen van de olijven gebruiken we herbiciden, pesticiden of andere chemische toevoegingen.

  • De Bio-aanpak resulteert ook in een hogere kwaliteit van het eindproduct. Hierover zijn meerdere studies verschenen die beschrijven dat o.a. voedingswaarde, stabiliteit en aciditeit gunstig worden beïnvloed door ecologische landbouwmethoden.

  • Onze olijfbomen zijn oude bomen, ‘centenarios’, van meer dan 150 jaar oud. Hierdoor gaan de wortels van de bomen tientallen meters diep, door verschillende aardlagen wat zorgt voor een maximale opname van mineralen en andere voedingsstoffen. Dit resulteert in een zeer rijk smaakpalet.

Copyright © 2019 Casa Valle de Oro